LUNIN MRK 7. AVGUSTA 2017

V ponedeljek, 7. avgusta bomo priča polni Luni, ki pa bo tudi delni Lunin mrk.

Luna bo v naših krajih vzšla ob 20:19, ko bo mrk na vrhuncu, tako da bo treba čim prej pogledati v nebo in tisti, katerim ne bodo pogled nanjo zastirali bregovi, bodo ta delni mrk še najbolje opazovali. Ob 21:18 pa se bo mrk že zaključil, viden pa bo iz Evrope, Azije, Avstralije, Afrike, JV Amerike in Antarktike.

Mrki delujejo vedno v parih. Tako bo v ponedeljek Lunin mrk na 15° Vodnarja, 21. avgusta pa bo Sončni mrk na 28° Leva. Os Vodnar – Lev bo govorila tudi o tem, kako delujemo v družbi znancev in prijateljev, kako tam pridemo do izraza in kako se počutimo kot posameznik – smo dovolj priznani, ljubljeni, koliko ljubezni dajemo in koliko je dobimo. Pri tem pa ne smemo pozabiti, da bomo preverili, kam gremo, kakšni so naši cilji in ta mrk bo sigurno privabil na površje neke nove želje, cilje.

Ta mrk bo dober, čeprav večino ljudi ob omembi mrk spremlja neko nelagodje. Ampak življenje je nenehna sprememba in tudi zdaj bo tako – nekaj se bo zaključilo, nekaj bomo poželi in nekaj novega bo pričelo rasti. V energije mrka se bo vključil tudi Jupiter, planet blagostanja, optimizma in rasti. S Soncem in Luno bo v lepima aspektoma, zato bo v nas prebujal dobro razpoloženje. Le hoteti ne bomo smeli, saj je hotenje nekaj negativnega, nekaj, kar nam govori, da bomo za vsako ceno želeli priti do izpolnitve želja. To pa zato, ker bo Jupiter v slabem aspektu s Plutonom, mi pa bomo lahko delovali na silo. Sonce bo v konjunkciji z Marsom, zato se dajmo umiriti in naredimo to, kar je potrebno narediti, nato pa se prepustimo toku dogodkov. Če bomo silili z glavo skozi zid, bo zid ostal cel, naša glava pa ne. Dobra mera potrpežljivosti po dobrodošla, zdrava pamet ravno tako, pričakujmo dobro in si ne rišimo strahov. Če strahov ni, tudi ni izsiljevanja = hotenja. Pa se raje osredotočimo samo na Jupiter, saj vemo, da tisto, na kar se osredotočamo, raste. Pričakujmo (a ne hrepenimo) rešitve naših problemov, pričakujmo, da bomo imeli dobre odnose, navsezadnje je Jupiter še vedno v znamenju Tehtnica, to pa je znamenje ravnovesja. Bolj kot smo v ravnovesju, bolje nam vse gre in dosežemo harmonijo na vseh življenjskih področjih.

Navsezadnje je Luna v teh dneh izredno lepa in svetla. Poglejmo jo z veseljem, občudujmo jo. Še vedno lahko na nočnem nebu opazujete Jupiter, ki bo v času mrka še lepo viden na zahodnem nebu. Viden bo tudi Saturn – ne morete ju zgrešiti, saj prva zasijeta na večernem nebu. Ker pa vas zanima, ali ni tista »zvezdica« (Jupiter) morda Venera, naj vam odgovorim, da je Venera sedaj »zvezda Danica« in jo med 3. ter pol šesto uro (zjutraj :) ) lahko opazujete na vzhodu.

Nekaj napotkov glede ponedeljkovega mrka si lahko preberete v mesečnem horoskopu, nekaj pa jih je tudi v tedenskem horoskopu. :)

Comments are closed.