POLETJE 2017

Prvi poletni dan in kresna noč trkata na vrata Severne poloble. 21. junija bo Sonce vstopilo v znamenje Rak ter prineslo najdaljši dan v letu.

Sonce bo v Raka prišlo malo pred Merkurjem, skupaj pa bosta v konjunkciji vse do konca junija. To bo čas hitrejših misli, te pa bodo usmerjene predvsem v družinske odnose. Bosta pa Sonce in Merkur tudi v opoziciji z retrogradnim Saturnom ter v kvadratu s Kironom ter v sekstilu z Uranom. Bomo razmišljali o tem, kako neko družinsko zadevo razrešiti, bomo tudi ukrepali? Uran nam bo pomagal do hitrih preobratov, ko se nam bo utrnila prava ideja za rešitev našega testa, lahko pa slišimo pogovor, ki nam bo posredno govoril o tej rešitvi, mogoče pa nam bo kdo kar direktno povedal, kaj nam je narediti. Različno bomo to doživljali, povezani pa so ti aspekti tudi s postavitvijo v naši rojstni karti.

Na prvi poletni dan bosta tudi Venera in Neptun v lepem sekstilu, zato bomo bolj romantično razpoloženi, polno lepih, nežnih čustev bo v nas. Lahko plavamo malo preveč nad tlemi, a v to se bo vmešal Jupiter, ki bo povezan z obema planetoma. Ta formacija se sicer imenuje jod (Božji prst), ki pa kaže na razrešitev na način, katerega  si sicer na začetku ne želimo, vendar pa je to dobro za nas, kar opazimo, seveda, šele čez čas. Morda bo treba narediti malo težji korak v smislu izboljšanja kakšnih odnosov (lahko tudi ljubezenskih), zaradi ožuljenih pet bomo na začetku nezadovoljni, a po nekem časovnem obdobju bomo spoznali, da smo delali prave korake.

Kresna noč bo imela svojo moč in, če vam bodo v žep padla praprotna semena, boste razumeli govorico živali …

Želim vam brezskrbno poležavanje na plaži ali na vašem vrtu, naj vaše kosti pregreje sonce, občutite topel veter v laseh, naj vaš obraz zasije od lepih misli in občutkov. Naj bo to poletje takšno, kakršnega si želite! :)

Comments are closed.