Retrogradni Neptun

Ta krasni modri plinasti planet, ki je bil odkrit pred 170 leti, je še vedno zavit v tančice skrivnosti. Zaradi njegove lepe modre barve so ga poimenovali po rimskemu bogu morja, Neptunu, njegov simbol pa je trizob. Le 17 dni po odkritju Neptuna, je astronom Lassell odkril njegovo (največjo) luno Triton (ta se imenuje po gršemu bogu morja), skupno pa ima Neptun 13 lun. Dokler je bil Pluton še planet, je bil občasno Neptun deveti planet, saj se njegova tirnica križa s Plutonovo.

Danes vam želim napisati samo nekaj o njegovi retrogradnosti. Od 4. aprila 2011 je že v znamenju Ribi in ker je zelo oddaljen, bo v tem znamenju ostal vse do 30. 3. 2025. Zelo velik del svojega popotovanja je retrograden in če vemo, da je takrat, ko je v svoji direktni smeri to planet, ki prinaša iluzije, je v retrogradni smeri planet, ki nas prebuja.
Od 16. junija pa do 22. novembra 2017 bo ta vladar znamenja Ribi retrograden in zato si poglejte, kje v rojstni karti imate to znamenje. Potoval bo od 14°15′ do 11°27′ Ribi in tam bo razgrnil svojo tančico, zato bomo stvari pogledali na nov, jasnejši način. Takrat, ko je Neptun retrograden, so naša čustva (glede določenega področja) bistrejša, naše zaznave niso toliko zavajajoče, lažje preverjamo informacije in nismo tako naivni. V času njegove retrogradnosti moramo nekaj narediti glede reševanja svojih problemov, saj, če tega ne naredimo, se ob njegovi ponovni direktni poti soočimo še z večjimi izzivi.

Njegova retrogradnost nam omogoči večjo intuitivnost, takrat je dobro govoriti o tem, kaj čutimo, saj smo takrat zelo občutljivi, še bolj kot sicer. In če ne damo takrat iz sebe svojih občutkov, lahko to privede do večjih psihičnih problemov. Nikakor se takrat ne smemo podati v svet odvisnosti, čeprav smo v času Neptunove retrogradnosti še bolj dovzetni za alkohol, nikotin, droge, sladkarije, lenobo … Če bomo govorili o svojih čustvih, če bomo želeli videti stvari takšne, kot so, potem bomo to retrogradnost dobro izkoristili, samo ne čakati na november …

Neptun prinese meglo, a jo zna tudi razkaditi, ko je retrograden … Megla pomeni, da oseba odplava in pljuje na oblakih, ko se ne zaveda realnosti in samo plava, upa in hrepeni. Vemo pa, da sta upanje in hrepenenje negativni čustvi. Za vsako bolezen obstaja zdravilo
Imeti stik z realnostjo je nekaj, kar nas vodi naprej, takrat vemo kdo smo, kaj si želimo, kaj delamo in kam gremo. Če ste tudi vi takšni, da radi odplavate, potem je zdaj čas, da se prizemljite in dokažete, da mislite resno, da želite napredovati in se rešiti iz okov. Naj naredim malo reklame za moje CD-je z vizualizacijami. Prav vizualizacija prizemljitve (»Korenine«) je tista, ki je potrebna vsem, ki imate težave glede plavanja nad zemljo. Če pa čutite, da izgubljate energijo, sta za vas CD-ja za povrnitev energije in zaščito energije. Lahko pa greste še v mislih v svojo lekarno in tam ustvarjate vse, kar boste potrebovali za zdravje vašega telesa in duha. Te moje vizualizacije pomagajo ljudem že vrsto let in če želite, da pomagajo tudi vam, je ta odločitev kratka le en klik. Prisluhnite tudi kratkim tonskim zapisom, da boste slišali del vsake vizualizacije.

Comments are closed.