Jupiter v Tehtnici

Vsako leto Jupiter vstopi v novo znamenje, letos je ta dan 9. september, ko se pričenja ta veliki benefik gibati v znamenju Tehtnica in kjer bo ostal do 10. oktobra 2017.

Ta planet prinaša srečo, milost, blagostanje, napredek. Kjer je v naši rojstni karti pomeni, da tam rastemo z močno podporo. Daje nam materialno varnost in nas napolni z duhovno energijo. Moramo pa vedeti, da je Jupiter največji planet v našem osončju, v slabi postavitvi v rojstni karti lahko zato pretirava, lahko je prevelik optimist … Nima meja, vse razširja, gre v skrajnosti in v kolikor ima pri tem nadvlado nad Saturnom (ki je zdaj v Strelcu in mu vlada Jupiter), takrat imamo oči večje od želodca. Saturn drugače poskrbi, da se Jupiter širi v notranjih mejah mogočega in tako ne pretirava.

Ker bo Jupiter dobro leto »potoval« v znamenju Tehtnica, bomo vsi v našem življenju iskali ravnovesje, še posebno pa ga bomo iskali tam, kjer imamo to znamenje v naši rojstni karti. Tehtnica je znamenje, ki išče ravnovesje v odnosih. Marsikateri par, kateremu v zadnjih letih ni šlo, se lahko v tem obdobju loči, tisti pari pa, ki se dobro razumejo, se utegnejo v prihodnjih mesecih poročiti.

Znamenje Tehtnica govori tudi o ravnovesju med individualnim ter kolektivnim. V teh mesecih bo Jupiter tvoril sekstil s Saturnom, kvadrat s Plutonom in opozicijo z Uranom. Prihajalo bo do hitrih odločitev ter menjavo starega stanja z novim. Iskali bomo resnico o sebi skozi razumevanje odnosov.

Comments are closed.