Mars

Že nekaj tednov se rdeči planet na nočnem nebu svetlika tako, da ga ni moč spregledati. V ponedeljek, 30. maja pa bo Mars v perigeju in bo od nas oddaljen »le« 75,28 milijona kilometrov.

Na severni polobli ga je najbolje opazovati že kar po 21. uri (čeprav se vidi že prej), ob 22. ali 23. uri pa je še lepši, je rdeča »zvezdica«, ki kar pritegne pogled. Poglejte proti JV, malo levo od njega boste videli tudi Saturn, nižje pa še Antares, srce Škorpijona.
Približno vsaki dve leti je Mars retrograden, kar pomeni, da se navidezno pomika nazaj in ker je ta retrogradnost sedaj, ko je v znamenju Škorpijona, se pomika od Zahoda proti Vzhodu.


So pa sedaj na nebu zanimive formacije planetov, ki prinašajo izzive in tudi rešitve, prinašajo motivacijo in potrebo po svobodi. Sonce in Venera sta v konjunkciji ter nam dajeta veliko mero samozavesti ter karizme, sta pa tudi v opoziciji s Saturnom, ki nam govori, da je naš ego velik sovražnik in da ni potrebno tako zelo visoko leteti, ker je padec lahko usoden. Sonce in Venera sta tudi v kvadratu z Jupitrom in Neptunom, zato je treba biti previden pri odločitvah, saj se nam zdi, da bo vse zlahka steklo, a kakšna podrobnost se nam utegne zelo dobro skriti … Saturn je tudi v kvadratu z Jupitrom in Neptunom, v opoziciji sta tudi Jupiter ter Neptun. Saturn je še vedno retrograden in zato se poglabljamo in se bomo še naprej ukvarjali s svojimi prepričanji. So pa, seveda, te ostre energije, ki prihajajo s planetarnega gibanja tiste, katere nas podžigajo v naših načrtih, dajejo nam zalet, mi pa moramo paziti, da se ne zaletimo. Pri tem nam bo pomagala energija Merkurja, ki je v trigonu s Plutonom in tudi z Jupitrom. Merkur razmišlja, Pluton transformira in nam na pot pripelje pomembne ljudi, katere je samo treba vprašati za nasvet ali pomoč, Jupiter pa je tako ali tako dober planet, ki zna sicer biti pretirano optimističen, vendar pa razširja dobre stvari in, če bomo razmišljali (Merkur) v dobre smeri, nam bo Jupiter prinesel tudi dobre rešitve in priložnosti, samo detajle bomo pri tem morali upoštevati.

Paradoksi v zadnjem majskem tednu in v prvem junijskem bodo resnično nekaj posebnega. Monk je rekel, da je njegova obsesivno-kompulzivna motnja tako prekletstvo kot blagoslov, od nas pa bo tokrat odvisno, ali se bomo usmerjali v tuhtanje o problemih, ali pa se bomo fokusirali na rešitve. Vse pa je vedno lažje, če smo optimistični in nasmejani ter, če zaupamo v prihodnost :)

Comments are closed.