Romanin mesečni horoskop

Mesečni horoskop za APRIL 2018

Horoskop si preberite na zenska.si

2. aprila bo lep trigon med Soncem in Severnim luninim vozlom. Ta kaže na našo usodo, na naše življenjsko poslanstvo, zato prisluhnite, kaj se v vas dogaja, kaj mislite in kaj čutite. Ali menite, da ste na pravi poti, ste zadovoljni s svojim življenjem, ali pa bi morda morali zbrisati strahove in uresničiti to, kar je globoko v vašem srcu? Ta trigon bo deloval še nekaj dni (do 10. aprila), a bo 2. najmočnejši. Naše razmišljanje bo motil retrogradni Merkur, ki pa bo konec meseca dobil popravni izpit (glejte spodaj).

April se bo pričel s kvadratom med Soncem na eni ter Marsom in Saturnom na drugi strani. Kvadrati so izzivi … Le kaj bi brez njih? Kljub temu, da nas spodbujajo k iskanju rešitev in aktivnosti, je dobro vedeti, da se je dobro ozreti in izbrati tisto pot, ki nam je odprta in da ne silimo skozi zaprta vrata. Mars je tisti, ki nas pospešuje in v tem dvadratu, ki je s Soncem, bo potrebne več potrpežljivosti ter uporabe zdrave pameti.

Kvadrat med Soncem in Marsom bo izzvenel 12. aprila, ker pa je Saturn počasnejši, bo med Saturnom in Soncem kvadrat izzvenel že prej, in sicer 7. aprila.

Konjunkcija med Marsom in Saturnom pa se bo zaključila 23. aprila.

Ves medec bosta v sekstilu Jupiter in Pluton, kar bo prinašalo zanimive razplete dogajanj v družbi.

V začetku meseca nas bo energijsko dvigoval trigon med Venero na eni strani ter Saturnom in Marsom na drugi strani. Bosta pa dve tretjini meseca Venera in Mars družno sodelovala ter nam prinašala voljo do življenja.

Sredi meseca bosta v konjunkciji Sonce in Uran. Dobro je uporabiti te hitre energije, prišla pa bodo tudi presenečenja, nenadna, nenapovedana, a bolje je, da prisluhnemu svoji logiki ter upoštevamo prebliske, ki se nam bodo dogajali.

15. aprila se bo Merkur počasi že obračal v svojo direktno smer.

16. aprila bo mlada Luna v Ovnu v konjunkciji s Soncem in Uranom.

V drugi polovici meseca bosta tudi v sekstilu Jupiter in Mars, kar bo privedlo do prebujanja revolucionarnih zamisli v ljudeh po svetu. Ko bi se le toliko prebudili, da ne bi mislili le nase, ampak na ves planet.

18. aprila se bo pričel Saturn gibati retrogradno.

20. aprila bo Sonce vstopilo v znamenje Bik.

24. aprila bo Venera vstopila v znamenje Dvojček.

V zadnjih dneh aprila bo Merkur v lepem trigonu povezan s Severnim luninim vozlom, zato bomo razmišljali in govorili o naših dolgoročnih ciljih, o našem poslanstvu, o tem, kaj mislimo, da je naša pot. Ker bo Merkur še v znamenju Oven, bomo razmišljali bolj o sebi in manj o drugih. Dobro pa je, da pogledamo širšo sliko, da se ne odločamo na hitro, da si zapišemo naše občutke, naše želje in si naredimo tablo (ali pišemo v zvezek), ki nas bo vizuelno vodila korak za korakom naprej, le naprej … :)

V noči z devetindvajsetega na tridesetega aprila pa bo polna Luna v Škorpijonu.

Comments are closed.