Gostilna še vedno išče šefa

Septembra je bil v Nedeljskem dnevniku objavljen moj članek o tekmovalcih v šovu Gostilna išče šefa. Odločila sem se, da ga objavim, saj si ga marsikdo od vas ni uspel prebrati. Pod njim pa bom dodala še podatek, kaj so prinesli novinci in kaj bi se lahko dogajalo, če bi v šovu ostal Rok.

“V obilici resničnostnih šovov sem se letos osredotočila na šov Gostilna išče šefa. Vedno, ko gledam kakšen podoben šov, me v bistvu zanimajo odnosi med tekmovalci, ko na podlagi imena in priimka tekmovalca že takoj vidim, kako se bodo stvari odvijale; kako se bo nek tekmovalec ujel z drugimi, s kom bo na isti frekvenci, kdo bo najbolj igral in kako dolgo bodo v svoji igri sploh lahko vztrajali. Seveda pa se vedno zgodi, da kdo ne igra in je takšen kot je. Ko vržemo v lonec določene sestavine, lahko pričakujemo točno določeno jed in ne nekaj tretjega. Kaj pa se kuha v vsakem posameznem tekmovalcu in kakšen je, mi pokažejo njegove vibracije.

Kuharsko znanje letos nabira 13 tekmovalcev in zanimivo je, da bi lahko bil letos to šov v znamenju vibracije števila 13, oziroma 4, saj imajo to vibracijo že izpadli Sabina (13) Tomažin, Blaž (13) Čuš, Branka (13) Perc, imajo pa jo tudi Žan (13) Tominšek, Alenka Zagorc (8 + 5 = 13) in Blaž (13) Kostanjšek. To je vibracija, ki daje hitrost in zaradi nje nekateri hitro razmišljajo, nekateri se hitro odločajo, nekateri se hitro poškodujejo, lahko se hitro zaljubijo, hitro odljubijo, hitro se lahko naveličajo ali se hitro poslovijo iz šova.

Trinajstica je v seštevku štirica. Vibracija števila 4 je lahko iz čiste štirice (recimo dan rojstva), lahko je iz vibracij števila 13, 22 ali 31. (13 = 4, 22 = 4, 31 = 4).  Za vse štirice pa velja, da so  delovne, kreativne, nenavadne, napredne, ljudem se zdijo bolj ali manj čudaške, drugačne in rade imajo glasbo. Te osebe ne marajo nadzora, želijo ustvarjati in imeti proste roke, so pa zaskrbljene in velikokrat žalostne. Ko sem preračunala vse tekmovalce, sem ugotovila, da bo letošnji šov res drugačen od prejšnjih, a ne le zaradi tekmovalcev.

Vibracija števila 4 je lahko v imenu, priimku, genetiki ali datumu rojstva. In kdo vse jo še ima? Od tekmovalcev, ki so še ostali, jo imajo razen Tomaša prav vsi: Robert (22), Dežutelj, Gregor (22) Kožar, Erika Jerkič jo ima v datumu rojstva (22), a ta štirica je tista, ki ima več smole, saj ji tik pred zdajci pobegne vlak. V datumu rojstva imata vibracijo števila 31 Mišo Jovič in Mohamed Abdou Mido, Luigi Petrella (31) v priimku, Žan (13) Tominšek (31) pa ima štirico tako v imenu kot priimku. Nima je, kot sem že omenila, edino Tomaš Javurek, kar je res zanimivo.

Bine (13) Volčič je tudi v njihovi vibraciji in Karim Merdjadi (22) ima to vibracijo, prav tako jo ima Irina Osypenko Nemec (22), malce pa pozna štirico tudi Alma Mujezinovič (46).

Vibracija števila 4, pa naj bo iz 13, 22 ali iz 31 je le ena od sestavin v našem loncu, kaj pa je še notri, povedo vsi podatki tekmovalca, torej ime, priimek, vzdevek in datum rojstva.

Videli smo, kdo bo priden, kdo pa bo najbolj glasen, kdo bo veliko govoril? Vibracija števila 5 (iz 5, 14, 23, 32) je tista, ki ima smisel za komunikacijo in to imajo: Tomaš Javurek (23), Erika Jerkič (14), Luigi (14) Petrella, Alenka Zagorc (23) in Gregor Kožar (4 + 1 = 5).

Komu bo razpoloženje najbolj nihalo? To se bo najbolj poznalo Eriki Jerkič (2 + 5 = 7) in Luigiju, ker je rojen 29. v mesecu (29 = 11 = 2), Midu (16 = 7) in Žanu Tominšku, ker je rojen 7. v mesecu.

Kdo pa bo s svojim obnašanjem najbolj izstopal? Drugačen, čuden in tudi napačno razumljen je, seveda, Robert (22) Dežutelj (35) Robi (12). Zaradi Roberta je napačno razumel šefova navodila, zaradi Robija se preveč izpostavlja in izpade drugačen kot si želi.

Kdo se bo najbolj boril? Borci so osebe, ki imajo vibracijo števila 9 (iz 9, 18), to pa sta: Mišo Jović (18) in Luigi Petrella (5 + 4 = 9). Mišo bo najbolj stabilen, Luigi ima jasno vizijo, oba bosta dobra organizatorja, a je Luigi od Miša vseeno precej šibkejši.

Potem pa sta tukaj še borca, ki pa ne gresta proti cilju preko žrtev. Res je, da sta željna uspeha, ampak sta v svojem tekmovanju bolj odkrita, to pa sta Tomaš (19) Javurek (23), (1 + 5 = 6) in Blaž (13) Kostanjšek (33), (4 + 6 = 10 = 1). Tomaš in Blaž lahko prideta najdlje, prav tako uspeha željni Mišo Jović, simpatični Žan in tudi Luigi Petrella se bo dolgo obdržal v igri. V resničnostne šove se prijavljajo ljudje zaradi raznih interesov, med drugimi tudi zaradi visoke denarne nagrade. V tem letu pa je teh, ki imajo na prvem mestu denar, manj kot lani, to so Alenka, Robert, Tomaš, Erika, Gregor in Žan.

Naj pa še na kratko opišem glavne značilnosti vsakega posameznika.

Tomaš Javurek ima znanje in ima tudi sposobnosti vodje. Ve, kaj si želi in kako priti do cilja. Raje dela sam kot v timu in to je zanj tudi bolje. Bo pa čez čas pokazal svojo trmo in tudi jezo.

Erika Jerkič je enkrat topla, drugič hladna in je enkrat umirjena, drugič pa ne zmore zadržati svojega temperamenta. Zna pokazati svojo pridnost in se zna umetniško izraziti. Težko pa obdrži usmerjenost k cilju.

Luigi Petrella se znajde, je odprtega duha, je deloven in ima smisel za finance. Obvlada razne kuharske tehnike, vendar pa se bo njegova mirna narava, ki jo sedaj kaže, (tako kot Erika in Branka) kmalu pokazala za adrenalinsko.

Mohamed Abdou Mido je zelo čustven. Je vesel, v naslednjem trenutku pa že zaskrbljen. Prav čustvena nestabilnost bo tista, zaradi katere se bo kmalu zlomil. Rad pokaže vesel obraz, a v njemu je veliko žalosti in osamljenosti.

Robert Dežutelj Robi je na zunaj pogumen in trden, a je v resnici znotraj nesiguren vase. Vsem se želi pokazati v najboljši luči in to je tisto, zaradi česar se izpostavlja in izpade čuden (Super Mario). Spremljala ga bo smola, zaradi česar bo njegovo razpoloženje vse bolj nihalo.

Gregor Kožar ima zelo jasno vizijo. Pot po kateri gre, pa je posuta s trni, a on vztraja in bo še vztrajal. V šovu bo imel ideje, vprašanje pa je, če bodo s strani sotekmovalcev sprejete. Lahko se razgovori, a le, če ga kdo kaj vpraša.

Mišo Jovič je zelo pozitiven in je večinoma časa v harmoniji sam s sabo. Svoj karakter generala bo še pokazal, je deloven, simpatičen, je dober organizator in resnicoljuben. Občasno bo za marsikoga preveč odločen.

Žan Tominšek je hiter, pameten, lahko nepremišljen in takrat bo moral paziti, da se ne poškoduje ali, da ne poškoduje koga drugega v kuhinji. Je pa umetnik po duši in takrat, ko se tega zave, bi moral bolj globoko dihati in se umiriti.

Alenka Zagorc je pa ena pridna mravljica. Ko se zjutraj zbudi, je njena prva misel delo in to, kako bo svoji družini omogočila čim lepše življenje in zato se vidi vedno na drugem mestu. Čeprav je prišla v Gostilno po denar, je vprašanje, če ga bo dobila.

Blaž Kostanjšek je deloven, pameten, je pa tudi zelo ambiciozen. Zaradi tega lahko kdaj preveč želi in je takrat razočaran, a navsezadnje ga spremlja sreča. V kolikor bo med šovom kdaj videl svoje domače, mu bo to dalo zagona vse do konca.

Ko sem pisala članek, sta bili v šovu še Vesna in Branka. Poglejte tudi zanju, kaj sem napisala:

Branka Perc je zelo pametna in energična. Kmalu pa bo vzrok za slabe odnose v hiši in kuhinji, ker se ne bo znala zadržati takrat, ko bi to bilo potrebno. Enkrat je z energijo gor, drugič dol in ko bo dol, ne bo več videla smisla, zakaj je v kuhinji.

Vesna Budja je zelo ženstvena in ravno to bo tisto, kar bo gledalcem všeč. Njena energija bo zelo nihala, preveč bo razmišljala o problemih, obremenjevala se bo in zato bo psihično precej obremenjena.

Res bo zanimivo spremljati medsebojne odnose tekmovalcev. V loncu šova Gostilna išče šefa so sedaj posamezniki, ki bodo počasi izhlapevali in na koncu se bo zreduciral en posameznik, če se izrazim po kuharsko, in ta bo postal nova slovenska kuharska zvezda. “

V tem času, ko je že marsikdo iz Gostilne izpadel, so v šovu ostali tisti, ki so si res zelo  podobni in tudi zato držijo skupaj. Prišel pa je Miha, ki je v vibraciji števila 11. Edini je s to vibracijo, vendar pa osebe s to vibracijo sejejo nemir. Za zdaj Miha tega še ne kaže tako veliko, a, če bo obstal v šovu, bo začel ustvarjati razdor med tekmovalci. Zanimivo, da so v šov povabili tudi Roka ter Almira, ki sta tudi v vibraciji števila 11. Na srečo jima ni uspel preboj in bo vzdušje v ekipi boljše.

Comments are closed.