ASTROLOŠKA ZNAMENJA IN DENAR

Ni le Sonce tisto, ki opisuje karakter določenega zodiakalnega znamenja. Vedeti moramo, da imamo vsi v sebi vse planete in da imamo v svojih rojstnih kartah prav vsi nekje svojega Leva, svojega Ovna, Bika, svojo Devico, svojega Škorpijona … Včasih se tako hudujemo čez neko znamenje, a ne pomislimo, da smo na nekem področju tudi sami prav takšni.
Danes vam bom nekaj napisala o našem odnosu do denarja. Od vseh (Sončnih) znamenj je znamenje Kozoroga tisto, ki govori o skrbnem odnosu do denarja, vendar pa ima takšen Kozorog nekje tudi svojo Venero, planet, ki najbolje opisuje denar (in, seveda, ljubezen). Venera se od Sonca nikoli ne oddalji za več kot 46°, zato je lahko v istem znamenju kot Sonce ali v dveh znamenjih prej ali v dveh znamenjih za Soncem. Na primer: če imamo Sonce v Tehtnici, je naša Venera lahko v Levu ali v Devici ali v Tehtnici ali v Škorpijonu ali v Strelcu. Nikoli ne more biti naše Sonce v Tehtnici in Venera v Ovnu. Opisala vam bom, kako vpliva na naše finančne navade Sonce in kako Venera, vi pa si poglejte, kje imate svoje Sonce in kje Venero ter poglejte svojo kombinacijo. Tisti pa, ki imate več znanja o astrologiji, poglejte še svojo drugo in osmo hišo, kateri planeti so v njima, poglejte vrhove hiš, vladarje hiš in planetov ter aspekte.

OVEN
Ovni so hitri in spontani, zato se hitro odločajo za nakupe in ker imajo v denarnici kreditno kartico, se ne obremenjujejo s tem, da bodo morali račun enkrat v doglednem času tudi plačati. Če jih nek izdelek navduši, ga morajo čim prej imeti, zato imajo prodajalci Ovne radi. Seveda pa brez zadržkov tudi pokažejo, če jim kaj ni všeč. Je pa to dobro, saj prodajalca ne pustijo v upanju, da se bo takšen kupec k njim vrnil. Ovni svoje račune redno plačujejo, niso pa najbolj natančni pri papirjih, torej pri bančnih izpiskih in tudi kakšen račun lahko založijo ter ga zato pozabijo plačati.

Venera v Ovnu
Oseba z Venero v Ovnu rada tvega, rada ima akcijo in z njo povezan adrenalin. Ker pa je takšna oseba ambiciozna, bo rada vložila denar v tvegane posle. Ne razmišlja o finančnih težavah, ni je strah prihodnosti, ona dobro ve, da bo denar od nekod prišel in da bo tako rešila morebitne težave. Če si nekaj zaželi, si tudi kupi. Zelo rada porabi svoj denar za obleke, kozmetiko, šport, saj želi dobro izgledati.

BIK
Bik je zemeljsko znamenje, zato trdneje stoji na realnih tleh kot večina ostalih znamenj. Že od malega skrbno zbira denar na kupčku, veliko mu pomeni finančna varnost, dobro razmisli, kam bo denar vložil, kaj bo kupil, kako bo kaj privarčeval. Biki so dosledni pri plačevanju položnic, bančne izpiske lahko hranijo še vrsto let, že pri plači vedo, kako bodo denar razporedili, da jim ga slučajno konec meseca ne zmanjka. Sicer pa Biki radi porabijo denar za dobro hrano in pijačo, radi imajo razvajanje in luksuzne stvari. Radi so lepo oblečeni, urejeni, saj se želijo pokazati s statusnimi simboli.

Venera v Biku
Oseba z Venero v Biku je predvsem rada lepa. Želi si veliko, veliko denarja, saj so prodajalne tako dobro založene in ona želi teh lepih stvari imeti kar največ. Takšna oseba vseeno zna ravnati z denarjem, a navsezadnje ugotovi, da ima čevljev absolutno preveč za dvoje nog. Želi biti urejena, privlačna, želi ugajati, zna pa tudi uživati v storitvah gostinstva in turizma.

DVOJČKA
Dvojčki so pametni, vendar upravljanje z denarjem ni lastnost, na katero bi bili ponosni. Velikokrat se jim zdi, da je življenje hudo zakomplicirano in da je vseeno, če je kakšna položnica plačana prepozno. Pa kaj potem?! Radi kupujejo, potujejo, se zabavajo in takrat najraje plačujejo s kreditnimi karticami. Ko pridejo računi pa ugotovijo, da so porabili več kot so zaslužili. Ker pa so znamenje, ki hitro razmišlja in ima veliko prijateljev, jim pri težavah z denarjem kdo od njih priskoči na pomoč. Tudi za kredit se zlahka odločijo, plačevanje pa jim dela velikokrat težave. Probleme imajo tudi s papirologijo za kredit in se jim včasih sploh ne da urejati potrebnih dokumentov.

Venera v Dvojčkih
Oseba z Venero v Dvojčkih je družabna in ima smisel za humor. Rada potuje in se izobražuje, zato ni čudno, da porabi denar za razne tečaje, tudi, če so na drugem koncu sveta, rada kupuje knjige in revije. Ker je napredna oseba, mora imeti stik s svetom, zato je računalnik obvezna oprema njenega doma. Tudi telefon mora biti najnovejši, sploh pa njen avto, s katerim se odpelje na obiske in zabave.

RAK
Raki so družinski ljudje, ki bodo vedno najprej pomislili, kaj potrebuje njegova družina. Ponavadi imajo več otrok, ti pa so središče njihovega življenja in jim želijo izpolniti vse želje, tudi če sami ne bi imeli ničesar. Denar vlagajo v dom in družino. Še posebno kuhinja je tista, ki mora biti popolna, hladilniki morajo biti polni, štedilnik naj bo velik, posode naj bo ogromno … Njihovi otroci bodo vedno imeli veliko igrač, peljali jih bodo na izlete, v kino … Tako jim pri plačevanju položnic velikokrat zmanjka denarja, trudijo pa se, da ne zaidejo v dolgove. Njihova hiša/stanovanje jim je drago, zato redkeje vzamejo hipotekarni kredit.

Venera v Raku
Osebe z Venero v Raku potrebujejo varnost, katero največkrat iščejo v partnerju. Za to osebo je najpomembnejša družina, zanjo pa želi vse najboljše, od hiše, do avta in vseh stvari, ki naredijo dom udoben in varen, sem pa spada tudi varovanje z alarmno napravo. Hišo opremi funkcionalno, vtičnice morajo biti zaščitene, streha mora biti močna … Takšna oseba zlahka zaide v finančne težave, saj ji dobro počutje njene družine pomeni veliko, stroški za to pa so visoki. Zelo dobro se zna takšna oseba vživeti v druge ljudi, ki iščejo domovanje, zato so to najboljši nepremičninski agentje.

LEV
Levov in levinj ne moremo zgrešiti, saj so to ljudje, ki padejo v oči zaradi svoje lepote in urejenosti. Poleg tega je v njih nek žar, ki seva daleč naokrog. Tudi, če obleka ni najbolj moderna, je njihov karakter tisti, ki povzroči naše občudovanje. Pripadniki znamenja Lev ponavadi dobro zaslužijo, lahko pa se tudi dobro poročijo. Potrebujejo veliko denarja, saj so tudi njihovi stroški včasih prav vrtoglavi. Ampak, oni si vse luksuzne stvari zaslužijo! Večkrat so tudi nespametni kupci, njihov dom mora biti krasen, avto najnovejši in če je vse na kredit ali leasing, se lahko od vsega tudi poslovijo. Nikoli pa ne bodo govorili o svojih finančnih težavah, raje bodo dali vtis, da imajo denarja dovolj ali veliko.

Venera v Levu
Takšna oseba je velikodušna, rada ima denar, rada razvaja in rada ima, da jo nekdo razvaja. Venera je planet ljubezni in denarja, zato bo takšna oseba naredila vse, da bo v središču pozornosti, da bodo ljudje videli njeno lepo zunanjost, drag avto, najboljše znamke oblek, da bo urejena njena frizura, da bodo nohti manikirani, skratka, da bo občudovana. Je pa takšna oseba tudi podjetna, zna obračati denar in ga privabljati v svoje življenje.

DEVICA
Devica je znamenje, ki velja za najbolj pametno med vsemi zodiakalnimi znamenji. To so ljudje, ki so najbolj analitični, zato imajo svoje finance vedno pod nadzorom. Znajo se pogajati, pri najemu kredita vedno vprašajo za vse detajle pogodbe, znajo varčevati, skromni so in prizemljeni, saj so tudi oni zemeljsko znamenje. Račune plačujejo na rok, največkrat preko spletne banke, bančne izpiske pa hranijo še nekaj let, prav tako vsa obvestila banke. Ko nakupujejo, se v glavnem odločajo glede na kvaliteto, nikoli pa ne kupijo nečesa, česar ne potrebujejo.

Venera v Devici
Ljudje z Venero v Devici so varčni, velikokrat preveč varčni. Vsak nakup dobro premislijo in preverijo, če lahko enak izdelek dobijo kje drugje ceneje. Kadar si privoščijo večji izdatek, mora biti izdelek praktične narave in kvaliteten. Dobro vedo, da so poceni stvari navsezadnje zelo drage stvari, zato privarčujejo tudi tako, da sežejo globlje v denarnico.

TEHTNICA
Osebe s Soncem v Tehtnici nimajo pravega odnosa do denarja, čeprav imajo denar nadvse rade. Denar zapravijo za luksuzne stvari, za lepe izdelke, za kozmetiko, obleke, čevlje … Rade so namreč lepe, lepo urejene, rade so občudovane. Pri samem nakupovanju potrebujejo ob sebi nekoga, ki jim zna svetovati in jim s tem pomaga pri odločitvi. Račune plačujejo z zamudo in to se jim ne zdi nič posebnega. Čeprav je Venera njihov planet, je tukaj bolj prisotna želja po lepoti kot pa želja po tem, da bi delale na banki.

Venera v Tehtnici
Osebe z Venero v Tehtnici privlačijo razkošne stvari, ki morajo biti lepe in so ponavadi zelo drage. Takšne osebe rade kupijo dražjo kozmetiko, boljše znamke oblek, čevljev, torbic in vsega, kar jim polepša življenje. Denar znajo takšne osebe hitro zaslužiti, a ga še hitreje zapravijo, zato potrebujejo lekcije o varčnosti.

ŠKORPIJON
Škorpijoni so odgovorni in ambiciozni. Za svoje delo so, po njihovem prepričanju, vedno premalo plačani. Četudi je njihova plača prenizka, v isti službi dolgo časa vztrajajo. Imajo dober odnos do denarja, vedo, da je denar energija in zato se dobro počutijo, kadar ga imajo veliko. Vendar pa je Škorpijon znamenje, ki zna denar tudi zapravljati in če je preveč optimističen, ga lahko zapravi mnogo preveč. Lahko pa ima tudi srečo in dobi denar iz nekega drugega vira, lahko se tudi poroči s premožnim partnerjem. Račune redno plačujejo in imajo radi svoje finance pod nadzorom.

Venera v Škorpijonu
Osebe z Venero v Škorpijonu so strastne in gredo velikokrat raziskovat globine človeka; koliko in kaj bo nekdo naredil za denar. Denar lahko zaslužijo na načine, na katere druga znamenja sploh ne bi niti pomislila. Ker so to ambiciozne osebe in so predane svojemu delu, je lahko tako na slabšem njihovo družinsko življenje. In ker se pri nakupih odločajo čustveno, jim nobena cena ni previsoka, če le imajo denar. Mora pa nek izdelek biti res privlačen na svoj skrivnostni ter napredni način.

STRELEC
Strelci so najbolj optimistični med vsemi zodiakalnimi znamenji. Ne obremenjujejo se z denarjem, saj vedo, da bo prišel, ko ga bodo potrebovali. Znajo zaslužiti, lahko imajo zares veliko denarja, znajo pa tudi na veliko zapravljati. Oni so pustolovci in lahko srečo izzivajo tudi v igralnicah. Ko zapravljajo, so spontani in ne razmišljajo o tem, koliko bodo za neko všečno stvar plačali. Radi tudi kupujejo darila, še posebno takšna, ki so drugačna, nenavadna, od daleč. Ker veliko potujejo, se njihov denar steka v turizem in gostinstvo, plačujejo pa najraje s kreditnimi karticami, položnice pa v glavnem poravnavajo v roku.

Venera v Strelcu
Osebe z Venero v Strelcu so zanimivi, zabavni, ljubeznivi in vedno pripravljeni na novo pustolovščino. Ne marajo enoličnega življenja in zato se jim mora nenehno kaj dogajati. To pa ima svojo ceno. Znajo veliko zapraviti, vedo pa tudi, da je denar energija in več ko imajo denarja v žepu, več imajo energije in se tako bolje počutijo. Prepuščajo se življenju, ne skrbijo glede denarja in so prepričani, da bo denar vedno prišel od nekod, ko ga bodo potrebovali. Ker so velikodušni, ne gledajo na ceno, če želijo nekomu pokloniti neko zanimivo in nenavadno darilo. Varčnost ni ravno njihova vrlina.

KOZOROG
Kozorogi so ljudje, ki se ukvarjajo z zemeljskimi stvarmi, med katere spada tudi bančništvo. Ker znajo zaslužiti denar in ker znajo od vseh znamenj najbolje varčevati, so to ljudje, katere je treba vprašati za finančni nasvet (seveda pa takšna oseba ne sme imeti Venere v Strelcu). Odlično jim gre pri vlaganjih, imajo nos za hitre in dobre zaslužke, znajo biti tudi prebrisani in se dobro obnesejo kot pogajalci. Nakupujejo drage reči in so hkrati pretirano varčni pri cenejših, vsakdanjih stvareh. Ne želijo pokazati, da imajo precej denarja, njihov užitek je, da vedo, da so bogati.

Venera v Kozorogu
Osebe z Venero v Kozorogu so varčne. Denar jim zelo veliko pomeni, zato si tudi izberejo delo, ki jim bo prinašalo dobre zaslužke in ne tako zgodnjo upokojitev. Delajo namreč še v poznih letih, saj bi bilo škoda pustiti tako dobro plačano delovno mesto. Kariera jim pomeni velikokrat več kot družina. Te osebe imajo rade luksuz, vendar ga ne kažejo tako veliko navzven, kot bi ga lahko. Ker svojih čustev skorajda ne kažejo, tudi ne kažejo svojega premoženja in bodo raje igrali skromno osebo. Pri njih je pomemben občutek varnosti, ki jim ga daje denar.

VODNAR
Vodnarji so osebe, ki so pred svojim časom in zato so napredni tudi pri plačevanju. Tako ne uporabljajo gotovine, ampak plačilne in kreditne kartice. Radi so svobodni in potujejo, pri tem pa zlahka ponudijo za plačilo plastiko, ko pa pridejo računi, jih je pa težje plačati. Vendar pa Vodnarji znajo zaslužiti denar, še posebno srečo imajo, če lahko delajo delo, ki je visoko tehnološko. Ker so zelo napredni, so lahko tudi njihovi prejemki takšni. Vodnarji imajo do denarja prav poseben odnos in so v glavi velikokrat že v tistem obdobju, ko bo svet brez meja, brez religij in brez denarja.

Venera v Vodnarju
Za osebe, ki imajo Venero v Vodnarju je značilno, da jim je znanje izredno pomembno, zato vlagajo svoj denar v razna izobraževanja, tečaje, delavnice, radi kupujejo knjige in računalnike ter vso napredno tehnologijo. Željni so svobode in gibanja, ne marajo biti ves čas na istem mestu, zato jim tudi ni prioriteta kupiti stanovanje ali zelo drag avto. Raje vložijo svoj denar v potovanja in v naložbe, ki so povezane s prihodnostjo (električni avtomobili, individualno recikliranje plastike v gospodinjstvu…).

RIBI
Osebe rojene v znamenju Ribi so veliki potrošniki. Vsak mesec posebej se trudijo zaslužiti čim več, ko pa denar zapravljajo, jim to ne dela nobenih preglavic. Kolikor imajo, toliko zapravijo, včasih zapravijo še več. Ribe so tudi naklonjene raznim odvisnostim, ki tudi veliko stanejo. Plačujejo s kreditnimi karticami in se potem dolga nabere kar precej. Rade pa Ribe svoje dolgove redno plačujejo. Ker so sočutne in nežne, se jim zasmilijo od njih manj srečni ljudje, zato lahko svoj denar tudi podarjajo. So kot »Deklica z vžigalicami«, saj, če jih usoda kakšnega človeka zaboli, so pripravljeni dati prav vse, kar imajo na svojem bančnem računu ali v denarnici.

Venera v Ribi
Osebe z Venero v Ribi so glede denarja dvojni, enkrat znajo biti pretirano varčni, drugič pa denar brez pomisleka zapravijo ali podarijo. To je odvisno od njihovega čustvenega stanja, saj se za nakupe odločajo s srcem in ne z glavo. Znajo trdo delati in znajo na veliko zapravljati. Pri njih ni nič na malo, je bolj na vse ali nič. Denar pri njih pride in tudi gre, priteče in odteče tako, kot priteče in odteče voda. Kadar se jih dotakne usoda kakšnega človeka ali živali, so pripravljeni globoko seči v žep.

Napisala in objavila 31. 5. 2015

Comments are closed.