Maraaya

Ta moj članek je bil objavljen v Nedeljskem dnevniku 6. maja 2015:

Letos pošiljamo na Eurosong res dobro pesem in lahko po dolgem času pričakujemo visoko uvrstitev. Kaj pa prinaša ime Maraaya v numerološkem smislu, če vemo, da so vsa imena pomembna, tako naša osebna kot tudi imena firm, imena glasbenih zasedb, imena knjig, filmov … Vsako ime, ki ga zapišemo ima energijo, predstavljajmo si, da je vsaka beseda, ki jo izgovorimo melodija, ki je sestavljena iz črk – not. Vsako naše ime zavibrira, je kot glasba in nekatera imena govorijo, da je v nas narodno-zabavna glasba, v nekaterih je popevka, v nekaterih simfonija, v nekaterih je hard rock in tako naprej. Vsako ime pa, ki je zapisano, je večno, je odtis v polju energije, katere del smo vsi.

Maraaya je vibracija števila 11, katerega seštevek je število 2. Slednje govori o glasbi, o nežni ženski energiji, ki pa se spreminja kot Luna. Enkrat je ni, potem raste, je polna in spet pada … To je nenehna sprememba, zaradi katere so čustva razburkana, nivo energije zelo niha in sta Maraaya z energijo enkrat dol, pa spet gor, nikoli jima ni dolgčas, lahko se za nekaj hitro navdušita in si kasneje glede tega tudi premislita. Dvojka tudi opisuje prijateljstvo, romantiko, občutljivost in javno delovanje. Izvira pa njuna dvojka iz vibracije števila 11, ki se za zdaj še ne kaže javnosti. Vsaka enica pomeni ego, individuum, ena enica je Marjetka, druga enica je Raay. Oba sta močna, imata svoje želje, svoje poglede na svet, na glasbo, na prihodnost, vendar pa sta tukaj kot zasebni in glasbeni par in se morata podrejati, se prilagajati drug drugemu ter sodelovati in se spoštovati. Vprašanje pa je, kako dolgo bo takšna zveza v Maraayi obstala. Dokler bosta imela isti cilj, bosta dobro funkcionirala, ko pa bodo njuni interesi različni, bo prišla do izraza ta vibracija števila 11, ki prinaša spore in nesoglasja v odnosih.

Ko se bosta predstavila na Dunaju te enajstice ne bo čutiti, ker ta začne delovati šele po določenem časovnem obdobju. Je pa dobro, ker je enajstica v glavnem ljudem na prvi pogled všečna, privlačna. Onadva morata vedeti samo to, da je rok trajanja enajstice omejen. Veliko bolje bi bilo, ko bi se imenovala Maraya ali Maraay, kar bi prinašalo dolgoročen uspeh in slavo, saj bi bilo to ime v vibraciji števila 10 in bi bila oba kot eno.

Kakorkoli že, verjamem, da bomo skupaj navijali zanju, še posebej v finalnem večeru.

Comments are closed.