SATURNOV VSTOP V ZNAMENJE STRELCA

Saturn je odkril leta 1612 Galileo Galilei. Ta velik planet, ki se blešči v belo modri barvi ima kar 15 lun in tisto, kar je zanj najbolj značilno, so njegovi prstani. Gospodar prstanov bi mu lahko rekli. V hladnem in temnem prostranstvu vesolja je bil dolgo časa zadnji planet, dokler ni leta 1781 Wiliam Herschel odkril planet Uran.

Astrološko je Saturn planet, ki prinaša omejitve, uči nas discipline ter prinaša trpljenje zaradi ponavljanja vedno istih življenjskih lekcij, ki se jih ne znamo ali nočemo naučiti. Zato ga imenujemo veliki malefik. Vlada vsemu zlu, fizičnemu in psihičnemu, vsako zlo pa prihaja počasi in traja dolgo. Vlada odgovornosti in ambicijam, vlada izoliranosti, žalosti in zamudam, vlada starim osebam, tradiciji in potrpljenju. Saturn je planet, ki življenje jemlje resno, se ne zabava in ne govori po nepotrebnem. Je planet, ki vlada času in tudi resnici. Je velik učitelj, ki je zelo strog, a vendar ne tako, kot zna biti strog Pluton. 

Ljudje se ga bojijo, saj nihče ne želi trpeti, vendar nas Saturn tudi obdaruje, ko vidi, da smo se držali duhovnih zakonov, ko smo bili vztrajni takrat, ko bi sicer že odnehali in ko smo bili disciplinirani takrat, ko bi lahko nečimrno poležavali. Saturn ni samo slab. Imejte ga za vašega svetovalca, pomočnika; ne upirajte se mu, bolj ko se boste z njim spoprijateljili, ko se ga ne boste bali, bolj vas bo obdaril. Ne pričakujte, da boste njegova darila prejeli kmalu, ne, nanje bo treba čakati dolgo, saj vas bo moral preceniti, če ste res to, kar kažete navzven. Saturn predstavlja v dobri obliki vztrajnost, trpežnost, ambicije, dober spomin, modrost, predvidevanja, skrbnost, potrpežljivost, previdnost. Saturnove nagrade res pridejo zelo pozno, a so najlepše in, kar je tudi pomembno, trajne.

V alkemiji predstavlja Saturn jeklo in je izhodišče za pretvorbo v zlato; predstavlja temo (Saturn-tema), ki se transformira v svetlobo (Sonce-zlato, svetloba). Prav tako se naše življenje spreminja iz teme v svetlobo, vendar nikoli na enostaven način, saj moramo izkusiti trpljenje in če tega ne bi bilo, ne bi osebnostno zoreli in rastli. Budisti pravijo, da je življenje trpljenje, Martin Kojc pa doda, hvala Bogu za trpljenje. Do najlepših vrtov pridemo le po trnovi poti.

Vsakih 29 let se Saturn vrne v prvotno znamenje, v vsakem znamenju je približno dve leti in pol. V torek, 23. 12. 2014 se bo ob 17:34 premaknil v znamenje Strelca in tega se vsi Škorpijoni veselijo(mo), tudi vsi tisti, ki so v podznaku Škorpijoni in še posebno tisti, ki imajo(mo) Luno v Tehtnici so(smo) veseli. Vendar pa, dragi Škorpijoni in Škorpijonke, bodite temeljiti in pošteni, kajti 14. marca 2015 se bo obrnil v svojo retrogradno smer (s 4° Strelca) in bo od 15. 6. do 2. 8. 2015 (do 28° Škorpijona) retrograden v Škorpijonu, v Škorpijonu pa bo ostal vse do 18. 9. 2015. Takrat se bo dokončno poslovil od tega znamenja in bo garal po znamenju Strelca.

Še dvakrat bo retrograden, in sicer:

od 25. 3. 2016 do 13. 8. 2016 (od 16° do 9° Strelca) in

od 6. 4. 2017 do 25. 8. 2017 (od 27° do 21° Strelca).

Iz Strelca pa se bo poslovil 20. 12. 2017.

Ko je retrograden, pride nazaj (na določene stopinje ali v znamenje) pogledat, ali smo se res vseh lekcij naučili, če se jih držimo, če smo disciplinirani in odgovorni. Lekcije je treba utrditi, jih znati in potem šele lahko ta učitelj odide prihodnjim dogodkom naproti. Stara situacija, ki nam je delala težave, se ne bo več ponavljala, saj smo teste pozitivno rešili. Vsakdo med nami ima možnost, da se lekcije nauči, če le spusti svoj ego in prisluhne sebi.

Saturn je vladar Kozoroga in sovladar Urana. Vedno deluje na temeljih, ki so lahko naša prepričanja ali pa, če gledamo družbo (saj je družben planet), deluje v večjih institucijah, kar je bilo v zadnjih letih še posebno vidno v bančnem in političnem svetu. To, kar je Saturn v Škorpijonu odkril in pripeljal na svetlobo, da je bilo vidno vsem, to bo sedaj Saturn v Strelcu postavil pred sodišče. Zahteval bo pravico, ker bo moralnost tista, ki bo v naslednjih letih v ospredju, se bodo vsepovsod po svetu morali zagovarjati tisti, ki so dolga desetletja izčrpavali šibke in revne. Ne bo več tistega pretiranega navdušenja in optimizma, ljudje bomo morali stopiti na realna tla in pomesti za sabo tisto, kar ne spada v našo realnost. Saturn v Strelcu bo čistil sodišča in šolstvo, še posebno visoko šolstvo. Dajal bo lekcije in restrikcije, marsikomu ne bo všeč, ko bo treba varčevati, vendar bodo tudi sindikati (javna uprava) morali popustiti, ker bodo morali končno spoznati, od kod k njim prihaja denar.

Tudi razna duhovna gibanja, ki so plod modernega trenda ali posamezniki, ki igrajo igro duhovnega vodje, bodo naslednja leta pod budnim očesom tega vladarja časa. To velja tudi za cerkvene predstavnike vsepovsod po svetu. Dobili bodo lekcijo o moralnosti in zaupanju.

Na osebnem nivoju si poglejte, kje imate v svojih rojstnih kartah znamenje Strelca. Poglejte, če imate v njemu kakšen planet in kakšne aspekte tvori ta planet. Poglejte tudi svojega Saturna, kako je postavljen, kje vas uči in kako je povezan z znamenjem Strelca, kdo je vladar Saturna…

Še posebno bodite pozorni na tranzit Saturna preko vašega Sonca, Strelci. Tisti pa, ki ste v Ascendentu Strelec, bodite pozorni na tranzit Saturna preko njega. Najbolj pa bodite pozorni tisti, ki imate Luno v znamenju Kozoroga in Tehtnice. Sama sem komaj čakala, da pride ta prehod Saturna iz Škorpijona v Strelca, saj imam Luno v Tehtnici in sem bila v, tako imenovanem, sedemletnem »obdobju žalosti«, ki se mi sedaj končuje. Tisti, ki imate Luno v Škorpijonu in Strelcu, ste že v tem obdobju in tisti, ki jo imate v Kozorogu, boste 23. 12. 2014 prišli v to obdobje, v katerem morate osebnostno rasti, sicer boste zelo trpeli in vse to, česar se ne boste naučili, boste v naslednjem obdobju žalosti ponovno doživljali, a še v mnogo hujši obliki. Kot vse stvari, tudi to obdobje žalosti ne mine in ne mine, a ko to razumeš, ko se ne upiraš in razumeš življenje, se stvari razrešijo in posije Sonce. Takrat se svinec spremeni v zlato.

Z veselim nasmehom na obrazu se sedaj poslavljam od mojega Saturna. Naučila sem se veliko, hvaležna sem mu za težke lekcije, ki niso bile nikoli tako velike, da jih ne bi mogla razrešiti. Vsem mojim naslednikom, ki vas bo moj dosedanji učitelj učil pa želim, da ga ubogate in poslušate, saj vam želi samo dobro.

Napisala: na dan zimskega solsticija, 22. 12. 2014

Comments are closed.