Nelson Mandela

Zapustil nas je borec proti apartheidu, ki se je v zgodovino zapisal zato, ker je apartheid tudi premagal in to na miren način.

Vsake toliko let ali desetletij se rodi človek, ki je neustrašen in svoje interese podreja interesu večine. Kar 27 let je bil v zaporu, tam bi tudi ostal, če ga ne bi leta 1990 takratni predsednik  Frederik Willem de Klerk izpustil, skupaj pa sta si zasluženo prislužila Nobelovo nagrado za mir za leto 1993. Ko pogledamo na takratne dogodke   s časovne oddaljenosti vidimo, kakšne napake je delala tedanja politika, še posebno politika Margaret Thatcher, ki je Nelsona Mandelo uvrstila na seznam teroristov.

Ali se z numerološkega vidika kje vidi, kakšen je Nelson Mandela bil?

NELSON = 28! = 10 = 1

ROLIHLAHLA = 31! = 4

MANDELA = 23 = 5

Genetika = 10 = 1

18. 7. 1918 = 26! = 8!

Vizija = 9

V njegovem primeru se tudi vidi, kako pomembno je naše ime, tudi tisto, ki je včasih samo napisano v rojstnem listu, a ga ne uporabljamo v vsakdanjem življenju. Vse, kar je zapisano, je zakodirano in zato imamo v sebi to informacijo, to vibracijo, zaradi katere imamo čustva in misli, kakršne nam ta vibracija povzroča.

Vizija je človekov pogled na svet, na prihodnost in kaže, kako se po tej poti proti našem življenjskemu poslanstvu, premikamo. Vizija Nelsona Mandele je bila v vibraciji števila 9, kar pomeni, da mu ni bilo potrebno veliko premišljevati, kaj mu je storiti. Devetica namreč pomeni naravno modrost, zato je vedno enostavno vedel, kako ukrepati. V imenu ter genetiki je imel močno vibracijo števila 1, ki govori o pametnem ter uspešnem človeku. Dolgoročno prinaša ta vibracija srečo in tudi možnost, da oseba postane slavna. Koliko pa je njegovo ime povzročilo slabše odnose z ženskami, pričajo njegovi trije zakoni. Rojen je bil na dan, ki mu je dal močan čut za resnico in pravico, dal mu je moč, borbenost in dobro organizacijsko sposobnost. Celoten datum priča o tem, da je bil žrtev nesrečnih okoliščin, zaradi katerih je pristal v zaporu, govori pa tudi o tem, da je nenehno privabljal slabe pogoje za zdravje. Kljub temu mu je bilo v zibelko položeno težko življenje, ki ga je utrdilo in mu tako, kot Leonu Štuklju, prineslo trdoživost. Vidi se tudi neharmonija med vibracijama števila 5 in 8, zaradi česar je bil lahko, ali zelo nasmejan, ali pa zelo zaskrbljen. Po eni strani je bil odprt in zgovoren, potem pa se je lahko v hipu spremenil v žalostnega in zaskrbljenega človeka. Veliko je moral zaradi tega pretrpeti, a skozi trpljenje je rasel, se razvijal in navsezadnje mu je 27 trpečih let prineslo veličino, pred katero se klanja ves svet. Ni sreče brez trpljenja, ni napredka… Pa vendar se vsi ljudje ne naučijo te življenjske lekcije, a Nelson Mandela se jo je. On je rekel, da ni napredka, ni prihodnosti brez odpuščanja. Zaradi te njegove filozofije je postal velik človek, borec, pravičnež in zmagovalec.

Objavljeno 6. 12. 2013

Comments are closed.