Aktualno dogajanje na nebu

Smo v obdobju, ko ni niti en planet retrograden. To se zgodi le malokdaj, saj so večino časa retrogradni generacijski planeti Uran, Neptun in Pluton. Tako da imamo vse do 18. februarja obdobje, ko se vsi vrtijo v svoji direktni smeri…

Danes, 5. februarja bo ob 15:56 Merkur vstopil v znamenje Ribi in istočasno v konjunkcijo z Neptunom. Do petka bomo zaradi teh energij izjemno intuitivni, še posebno četrtek bo dan, ko moramo poslušati svoj notranji glas in ne besed naših racionalnih misli. Merkur in Neptun v Ribah nam prinašata boljšo domišljijo, zdaj lahko sanjamo svoje sanje, glejmo pa, da jih kasneje po tem načrtu začnemo tudi uresničevati… drugače ostane le pri sanjah. Potrebno energijo za to nam že daje Mars, ki je v tesni konjunkciji z Neptunom in ne moremo reči, da se nam nekaj ne da… So pa prihajajoči dnevi tudi pravi za umetniško ustvarjanje, za pisanje. Še dobro, da je zadnji dan tega aspekta kulturni dan, tako da si bomo z večjim veseljem prebrali kakšno literarno delo, še najraje slovensko.
Danes je tudi lep sekstil med Soncem in Luno. Sonce je v Vodnarju, Luna v Strelcu, kar nam daje priložnosti, da naše misli poletijo daleč in da nekaj prepoznamo, da naredi v naši glavi “klik” in se nečesa zavemo.
V krasnem trigonu sta tudi Venera in Jupiter, zato nam dajeta lepoto, ljubezen in prijetne medsebojne odnose.
V sekstilu pa sta tudi Jupiter in Uran, ki skrbita za to, da se prebujamo, da smo kreativni in optimistični.
Skratka, izkoristite današnji dan in vse ostale, ki prihajajo :)

This entry was posted in Brez kategorije. Bookmark the permalink.

Comments are closed.