Sušno poletje in hrana

Letošnja suša nas opozarja na to, da se zamislimo nad tem, kako voda, rodovitna zemlja, sonce in prizanesljiva klima niso samoumevni. Vse prevečkrat menimo, da je vsega v izobilju in da nam ni potrebno gledati na naravo kot našo mati, da jo lahko uničujemo, ker se bo tako sama obnovila, pozdravila. Premalo smo hvaležni, ne pomislimo, da za ljudi po svetu ni samoumevno, da jim priteče čista voda iz pipe. Mi imamo čiste vode toliko, da z njo splakujemo stranišča, da z njo napajamo živino, da lahko peremo avtomobile in navsezadnje, da lahko z njo počnemo neodgovorno in jo onesnažujemo. Voda je dragocena, je vir življenja in dokazano ima spomin ter se odziva na naša čustva. Voda je vsepovsod, ves planet Zemlja je prepredena z vodnimi žilami, prav tako kot je naše telo prepredeno s krvnimi žilami. Toliko za razmislek. Morda se boste naslednjič, ko boste odprli pipo, v mislih zahvalili za ta privilegij.

Letošnja zima nam je naklonila premalo snega, da bi se vodni viri napolnili in bi imeli rezervo za poletje. Ker se je porušilo ravnovesje petih elementov (voda, les-zrak, ogenj, zemlja in kovina), sedaj plačujemo s premočnim soncem (ognjem) in posledično bo tudi pridelek (kovina) manjši.

Ta naš slovenski pridelek pa trenutno prodajamo pod ceno. Včeraj sem slišala po radiu, da so slovenski kmetje prodali pšenico Avstrijcem, ki plačujejo zanjo višjo ceno, kot naša država. Kako neodgovorno od našega kmetijskega ministra, da tega ni preprečil na ustrezen način. Slovenci že tako dolgo prodajamo hlodovino v Avstrijo, od tam pa kupujemo končne lesne proizvode. Sedaj, ko je na obzorju svetovni deficit hrane, pa jim prodajamo pšenico, od njih pa bomo kupili moko, kruh in testenine. Večkrat sem že v zadnjih 20-ih letih pomislila, da nam vladajo Butalci. Saj so vsi politiki isti, pred očmi nimajo interesa Slovenk in Slovencev, ampak vidijo le sebe.

Kako pa si lahko pomagamo mi, ki imamo le vrt, drugi pa še tega ne? Pravijo, da bo hrana letos zelo draga, jaz pa pravim, da je mogoče niti ne bo toliko, kolikor jo bomo potrebovali. Ne bom se ubadala s teorijami zarote, vendar mi zdrava pamet govori, da si je treba narediti ozimnico. Bodite hvaležni za sadove vašega vrta in vložite zelenjavo, vkuhajte kompote… Če nimate svojega vrta, kupite od kmetov njihove pridelke in si naredite zaloge hrane. Več boste imeli ozimnice, boljše bo za vas. Ne čakajte tako kot vsako leto, da boste hodili po ozimnico v supermarket. Sicer pa je zemlja in vrt najboljša naložba, boljša od zlata, srebra in umetnin. Ko pride kriza, ko pride lakota, ne moremo jesti zlata, je pa krompir takrat zlata vreden!

Za konec pa naj znova spomnim na hvaležnost. Vse, prav vse, čemur namenjamo svojo pozornost, raste. Če boste pozorni nase, torej, če boste vlagali svojo energijo vase, boste uspešni, zdravi in srečni. Če boste vlagali pozornost v vaše otroke, bodo ti rasli in bodo uspešni. Kamorkoli vlagate svojo energijo, povzročite, da tista oseba, medsebojni odnosi, žival, roža, posel… raste. Tudi če vlagate energijo v jezo, žalost, skrbi, strahove, nevoščljivost, v svoj ego, v sovraštvo, ljubosumje… povzročite, da se te negativnosti krepijo in so vse močnejše. Vlagajmo energijo v vse tisto, za kar smo hvaležni. Bolj ko smo hvaležni, več tistega, za kar smo hvaležni, imamo. Od zdaj naprej bodimo hvaležni tudi za tiste stvari, ki jih imamo malo, želimo pa si, da bi jih imeli več. Na ta način bo Zakon privlačnosti dokazal, da je potrebno razumeti duhovne zakone, ki so vsemogočni, delujejo vedno in povsod ter so absolutni, saj delujejo tudi takrat, ko jih ne poznamo.

Moj namen pisanja je, da se prebudimo in stopimo s hitrega vlaka, ki pelje v temačno prihodnost. Življenje je lepo za tistega, ki ima v glavi lepe misli.

This entry was posted in Brez kategorije. Bookmark the permalink.

Comments are closed.