Proslava ob dnevu državnosti in film Prijatelja

Petkova proslava ob dnevu državnosti je mirno šla mimo mene, vendar to ne pomeni, da nimam rada svoje države. Nasprotno. Ker jo imam tako rada, ne posvečam svoje pozornosti negativnostim, ki se nenehno dogajajo v naši družbi. Vem, da vse stvari, katerim namenjam svoje misli, svojo energijo, rastejo. Sploh nisem razmišljala o proslavi in ko me je moj dragi povabil v kino, sem bila takoj za.

V Koloseju je bilo hladno in sem verjetno tam staknila kasnejši prehlad, toda tistih dveh ur še dolgo ne bom pozabila. Prijatelja je film o drugačnosti, o prijateljstvu in o lekcijah, ki jih dobiš, če prehitro sklepaš, sodiš in se bojiš. Predvsem pa je to film o ljubezni, srčnosti, odkritosti in neustrašnosti. Je film o spreminjanju naših stereotipov, ki so zabetonirani nekje v podzavesti in se nikoli ne vprašamo, kako so tja sploh prišli. Pa o tem še kasneje.

Naša država je dopolnila 21 let, torej smo po vseh merilih polnoletni in se ne moremo več sprenevedat in se sklicevat na našo mladost in neizkušenost. Zakaj torej razčlenjujem proslavo, državo in politiko, ko pa vem, kakšen sloves ima politika in poznam duhovne zakonitosti. Morala sem znova pogledati v natalno karto naše Slovenije in takoj sem dobila odgovor na zastavljeno vprašanje. Tako kot ima Slovenija v Ascendentu Kozoroga, ga imam tam tudi sama. Merkur, ki predstavlja razmišljanje in  komunikacijo je v karti Slovenije v 7. hiši in točno tam imam jaz Severni lunin vozel (moje življenjsko poslanstvo) pa še na krasni zvezdi Sirius je. Torej je popolnoma normalno, če želim kdaj pa kdaj razsvetliti kakšno politično temo in ker sem Plutonovka, me zanimajo človeške globine pa četudi moram za iskanjem resnice broditi po kanalizaciji.

Kaj je narobe z našo družbo, da je med nami toliko preprek in nerazumevanja? Morda pa tudi to stanje le ni takšno, kot se zdi na prvi pogled in je resnica nekje zakrita, ker določeni ljudje ne želijo, da jo odkrijemo. Tako kot politiki želijo, da mi mislimo, da smo s sosednimi državami v konfliktu, tako želijo tudi, da smo sami državljani med sabo neenotni, saj se tako ukvarjamo s temi nesoglasji, namesto, da bi bili pozorni na dogajanja, ki so zelo pomembna za naše življenje in za življenja naših otrok. Preusmerjanje pozornosti, metanje peska v oči je njihova glavna naloga, saj se na tak način lažje izgubijo v svojih podtalnih dejavnostih. Ko sem naredila karto Solarnega povratka Slovenije, mi je v oči padla opozicija med Neptunom in Luno. Neptun je planet, ki vedno zabriše realnost in prinese meglo pred oči in Neptun je tako v natalni kot solarni karti v 1. hiši, ki govori o tem, kaj je in kdo je Slovenija. Torej, voditelji naše države nimajo jasne predstave o tem, kaj je najbolje za Slovenijo in njene prebivalce. Na nasprotni strani tega Neptuna pa je v solarni karti Luna, ki predstavlja nas, slovenski narod. Torej si je sedaj oblast izbrala svoj narod za nasprotnika ali če rečem drugače, narod ima oblast za nasprotnika. Lepo, ni kaj. Potem pa sta Neptun in Luna še v kvadratu (v trenju) z obema Luninima vozloma, s severnim in južnim. Južni (od koder moramo oditi in se razvijati) je v 4. hiši, kar pomeni, da moramo prenehati s pretiranim nacionalizmom, s pretirano domoljubnostjo in z vsemi preživetimi stvarmi in z vso preteklostjo. Severni lunin vozel (naša pot razvoja) pa je v 10. hiši, ko bi se morali vprašati, ali sploh vemo, kam gremo, kakšni so naši cilji in prioritete. In to se sprašuje naša oblast in to se sprašuje ljudstvo. Ena velika zmeda ter brezciljnost lahko privede le do tavanja po neskončnem labirintu, kjer pa zmanjka hrane in vode, potem pa te morajo reševati drugi, ki so pametnejši, bolj zviti in bogatejši.

V natalni karti Slovenije je Luna (narod) v 12. hiši, tam pa je sedaj (po solarni karti) Pluton, ki zna biti zelo temeljit in uničevalen, prinaša veliko nemira in depresije in če to bere kdo od oblastnikov, potem naj spozna, da se slovenski narod tako tudi počuti. Da pa zgodbe še ne bi bilo konec, se je v nedeljo dovršil eksakten kvadrat med Plutonom in Uranom, o čemer pa sem veliko pisala že zadnjič, kar si lahko preberete  tukaj. Ta kvadrat (trenje) sicer učinkuje vsepovsod po svetu in je to šele začetek neke velike čistke v temeljih bančnih ter političnih institucij.

Ni čudno torej, da je bila proslava ob rojstnem dnevu Slovenije vzrok ponovnih sporov. Čudno tudi ni to, da politiki ne najdejo skupnega jezika, saj ne slišijo enakih besed in so njihove misli usmerjene v različne smeri. Naj še pogledam malo z  numerološkega vidika. Slovenija je vibracija števila 5 in to število se ne ujema s številoma 3 in 8. Rojstni datum 25. 6. 1991 da seštevek števila 6, kar je harmonično s Slovenijo in pomaga, da prejmemo tisto, kar si želimo, da smo naklonjeni umetnosti, lepoti ter da dajemo v ospredje ljubezen. Prisotne je sicer veliko jeze in tudi strahu, vendar pa bi se ta negativna čustva lahko ublažila s tem, da bi bili oblastniki tisti ta pravi za Slovenijo, da bi bili takšni, ki bi jo začutili in jo čutili, da bi bili z njo v harmoniji. Na žalost pa imamo že vseh 21 let na oblasti takšne ljudi, ki imajo v sebi vibracijo števila 8, kar pa je pravo nasprotje od brezskrbne in odprte petice. Osmica je tista, ki »zateži«, ki petico zelo omejuje in ji ne dovoli poleta in svobode. Ravno letošnja proslava je znova pokazala, da je na delu osmica, ki privleče iz naftalina vse zamere ter vso preteklost. Edini, ki je upal kritizirati to poveličevanje nekih drugih simbolov je bil človek, ki v sebi nima niti ene osmice, zato lažje gleda naprej v prihodnost. Torej je potrebno zamenjati skoraj celotno garnituro politikov, če želimo, da nam bo boljše. Vendar ne smemo voliti tistih, ki imajo v sebi osmice…

Pravega človeka na pravo mesto. Tako je bilo tudi v filmu, ki sem ga omenila na začetku. Eden od (bodočih) prijateljev (tetraplegik), je zamenjal res veliko oseb, dokler ni našel pravega negovalca. To je bil mlad fant, nezaposlen in šele iz zapora je prišel. Prav njega si je izbral izmed množice takšnih, ki so imeli pravo izobrazbo ali pravi status. Neverjetno, kaj je povzročila nevidna vibracija med tema dvema človekoma. Kako sta se ujela, kako sta uživala in kako sta spreminjala na boljše eden drugega in kako je njun dom postajal vse toplejši, saj so si vsi v njuni bližini uredili svoja življenja. Ta film je bil en velik užitek, poln smeha in ko se je film končal, smo vsi v dvorani obsedeli, kot da bi čakali še na nadaljevanje, tako nas je uročil s svojim pozitivnim sporočilom. Sedeli smo in sedeli, napisi so se vrteli, mi pa smo se počutili res dobro, saj smo bili bogatejši za čudovito izkušnjo dveh prijateljev, še posebno zato, ker je to bila resnična zgodba.

Slovenija je kot tetraplegik iz filma, ki samo čaka na pravega prijatelja, da ji znova povrne veselje in vero v lepo, srečno in brezskrbno prihodnost.

This entry was posted in Numerologija. Bookmark the permalink.

Comments are closed.